van-e nálatok maffia

2014.05.09. 16:47

https://www.youtube.com/watch?v=T3dhDVSz4sk

Jó lenne most már itt is szervezni egy maffia partyt. Végülis van elég magyar ismerősöm hozzá, csak valamilyen fondorlatos módon egy helyen, egy időben kellene lenniük mindegyiküknek, játékra készen. Attól tartok, csak otthon fogok újra maffiát játszani.

Azért vannak dolgok, amiket innen is lehet intézni. Van valami bája például annak, ha az ember egy Petach Tikva-i kanapéról intézi az adóbevallását. Hogy a UPC-számlámat is be tudom fizetni ugyanarról a kanapéról, az is tökjó, bár jobban örülnék, ha végre át tudnám adni valakinek az előfizetést... kinek kell internet, telefon és világ csomagos tv egyben?

Rövid hét volt, mert kivételesen megint voltak szabadnapok. A hét elején a háborúkban elesett katonákra emlékeztek. Mindenki ment a temetőkbe (nincs ember, akinek a családjában vagy a barátai körében ne lenne elesett katona), és kétszer a sziréna is megszólalt. Vasárnap este éppen valakinek az autójában ültem, hétfő délelőtt pedig a tengerparton voltam, amikor egy-egy percen keresztül az egész ország megállt egy pillanatra, csendben maradt, emlékezett és gyászolt. Így:

https://www.youtube.com/watch?v=cBgh8xLiS-c

Mindenki abbahagyja, amit csinál, leteszi, ami a kezében volt, kiszáll az autóból, megáll minden. Könnyen el lehet érzékenyülni ezekben a pillanatokban.

Hétfő estétől pedig augusztus 20-át ünnepeltek, idén a 66 éves államot. Volt tüzijáték, koncertek, rengeteg kaja, gyerekprogramok, kedden pedig az államalapítás alkalmából nemzeti grillező nap, mindenki fogja a kis hordozható készletét, és az összes elképzelhető szabadtéri helyen folyik a grillezés.

Ezen az ünneplős hosszú hétvégén egyik nap Z.Zs.(36) barátnőméknél aludtam. Régen nem volt már részem ilyen halmozott élvezetekben. Rendes vacsit kaptam (meg reggelit, szalonnás rántotta, ó!), fürdőszobában zuhanyoztam, ágyban aludtam! Friss, ropogós, jóillatú ágyneműben! Amikor éjjel felébredtem, tudatosult bennem, hogy milyen jó is így aludni, miközben kicsit sincs semminek dojoszaga, és mellettem egy ablak is nyitva volt! És pont ugyanolyan biztonságban voltam, mint a dojoban, mert ez a vendégszoba éppen a bunkerszoba is náluk. Itt minden új építésű lakásban kötelezően van egy olyan szoba, ami háború, lövöldözés meg ki tudja mi minden, amibe nem akarok belegondolni esetén is biztonságos. Vasajtó, tökéletesen zárható vasablak, vasfalak, bunker. Persze ízlésesen megcsinálva, egyáltalán nem feltűnő első ránézésre, csak pl az ajtó kicsit másképp záródik, mint a lakás többi ajtaja.

Mindig keresem, hogyan lehet egyszerűen, lehetőleg főzés nélkül, olcsón, gyorsan nagy fehérjetartalmú ételeket előállítani a hosszabb napokra, na meg persze a szénhidrát bevitelének minimalizálása céljából. Az egyik jó megoldás a shrimps, a kis koktélrákocskák tisztítva, előfőzve. Nem kóser, de az oroszoknál szerencsére kapni,egész normális áron. És aki szereti a nyers élesztős tésztát, annak itt egy remek megoldás: zabkása túróval. A kész zabkásába villával belekevered a túrót, és máris kész a nyúlós, pépes, ragacsos szörnyűség. Jobb ezt nem erőltetni. Pedig elméletben jól hangzott.

A bejegyzés trackback címe:

https://annaatalakul.blog.hu/api/trackback/id/tr326102590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Анна 2014.06.13. 20:57:59

Az egy nagyon jo jatek! Itt van egy leiras rola: www.cab.u-szeged.hu/local/mensa/SIG/mafia/maffiaszab.html De el is meselem majd, ha kivancsi vagy.
süti beállítások módosítása