vagy amit akartok

2015.01.06. 22:05

Izraelben elnéptelenedtek az utcák. Az üzletek kora este bezártak. Mindenki a lakásába húzódva várja, hogy mikor lesz már vége, mikor lehet végre megint úgy élni, mint annak előtte, amikor még plusz 15 fok felett volt a hőmérséklet. A szél is fúj, nem is akárhogy, sőt sivatagi homokot hord a levegőben, nem is keveset. 29 km/h a szél sebessége, akár 48 km/h-s széllökésekkel. Jeruzsálemben hószünet is lesz. Oké, a sivatagi homokot hordó szél tényleg kellemetlen.

Ha fázol télen az utcán, Moszkvában iszol egy teát, minden sarkon kapni. Londonban azon a jó nagy piacon forró, fűszeres gyümölcslevet. Budapesten a karácsonyi vásárban egy forralt bort. Emberek, piaci rés! Áruljunk Izraelben valami értelmes meleg italt, mert itt csak folyékony meleg pulóvert kapni!

20150106_213638.jpg

Olyan, mint valami vaníliapuding jázminnal ízesítve, de létezik csokis változata is. Sőt, az utcán is hozzá lehet jutni.

20150105_115747.jpg

Tadamm, egy pohár gőzölgő, sűrű, meleg, fehér folyadék. Tehetsz rá kókuszreszeléket meg fahéjat, és akkor már egész jó íze van. Mint egy pohár sűrű, meleg, fehér folyadéknak egy kis mosogatószer-mellékízzel, meg fahéjjal és kókusszal.

Szerintem valaki betilthatta itt 66 évvel ezelőtt a szigetelés fogalmát, mert azt nem ismerik. A fűtés meg úgy működik, hogy ahol van klíma, és az tud meleget is fújni, ott van. A dojo meg nem ilyen.

De azért nem kell nagyon sajnálni, ki lehet bírni. Használok szilárd és folyékony meleg pulóvert. Sőt, tartozom egy vallomással: ma először használtam hajszàrítót, mióta ott vagyok. És vigyázok magamra, és Inez tanácsait követve igyekszem tiszteletben tartani a testemet. Bár most éppen mindenhol kék-zöld vagyok. Mármint jobban, mint máskor. Volt egy közös edzés egy imádnivaló másféle karatés csapattal, és nem akartam puhánynak látszani. De máskor igenis megsértődöm, ha valaki túl jól belekönyököl a lábfejembe, nem csak azért, mert akkor nem tudok csizmát felvenni (ez persze csak ebben a hideg pár hétben érdekes, és csak akkor, ha éppen megyek valahová este, szóval mondjuk 5 alkalommal egy tél során). Dolgozom azon, hogy ne adjak alkalmat a lábfejbe könyökölésre, és persze Inez tanácsán, hogy "Anna, ne hagyd, hogy az arcodhoz érjenek". Meg pár olyan alapvető javítanivalón, ami az egész karatémra jellemző. Mennyivel egyszerűbb azt kijavítani, hogy pár centivel lejjebb tedd a könyököd, mint azt, hogy igenis képviseld teljes szívvel, meg a tested többi részével is, amit csinálsz! Néha, amikor kapok valami javítást egy olyan dologgal kapcsolatban, ami minden, de minden dojobeli tevékenységemet érinti, és nem jól csinálom, és abban a pillanatban fogalmam sincs, hogy mihez kezdjek vele, legszívesebben visítva elrohannék.

Vigyázzatok magatokra, meg ne fagyjatok, igyatok meleg pulóvert... vagy amit akartok.

https://www.youtube.com/watch?v=WYRadHBZ4SI

A bejegyzés trackback címe:

https://annaatalakul.blog.hu/api/trackback/id/tr37046977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása