nem fáj (de...)

2013.11.12. 23:56

https://www.youtube.com/watch?v=3Ftmj9xkyd4

Megpróbálom összefoglalni, hogy mi minden fáj a keddi edzés után, és miért is van az, hogy a teljes nyugalmi, háton fekvős állapoton kívül miért nem komfortos semmi sem. Kezdjük lentről felfelé!

  • jobb lábfej egy könyökön szétrúgva
  • jobb boka kék, ki tudja mitől
  • mindkét sípcsont lila-kék-zöld, az ilyesmi ugye nem sérülés, nincs jelentősége, csak helye van a felsorolásban
  • bal combfeszítő izom hetek óta szétrúgva; guggolás, térdelő ülés feszít és fájdalmas
  • bal csípő helytelenkedik, de hamar rendbe fog jönni
  • bal vállal ki tudja mi történt, nem tökéletes
  • bal könyök egy szép köríves rúgás hatására nehezen mozog; ízület külső sérülése, nem örülök neki
  • mindkét alkar lila és érzékeny
  • bal seiken (ököl ütőfelülete) hetek óta nem gyógyul be teljesen, makiwara (ütőfa) helytelen használata miatt
  • jobb seiken frissen bucira verve, rögtönzött makiwara nagyon helytelen használata miatt*
  • a hétvégén nem otthon aludtam, hanem panzióban, mégpedig egy túl puha matracon, és lusta voltam pokrócot kérni, hogy a földön tudjak aludni, és ez megbosszulja magát, a derekam sem működik tökéletesen. Van vele ugyanis egy kis állandó gond, a keresztcsont nem pont úgy nőtt, mint ahogyan ideális lenne, vigyázni kell rá, Most pár napon belül megint 100%-os lesz, csak érzem, hogy most csak 95%-os, és bosszant a lustaságom miatti fájdalom. Egyébként ilyen szinten még szerencsére nem akadályoz semmiben. Itthon japán tatamin, rizsszalma matracon alszom, ami kőkemény, és ez tesz jót neki.

Ennyi... Nem panaszképpen, csak mindenem fáj. :) S.-nak igaza van, jobban kell figyelnem ezekre a dolgokra, mert bármilyen sérülés bizony nagyon megnehezíti a tanulást. Ineznek is igaza van, jobban kell figyelnem a testemre, tisztelnem meg ilyenek... és a nőiességről még nem is beszéltünk... Azt hiszem, rá lehetne szánni pár órát, hogy a testi tünetek lelki hátterét teljesen feltárjuk...

Meg kell találnom az egyensúlyt, a határokat a végre megtalált intenzív, koncentrált, harcos edzésben (amit imádok, és annyira örülök neki!!), ami még nem okoz sérülést. Van rá 5 hetem. Menni fog...

Érdekes, hogy mostanában edzés után ki kell teregetnem a gímet (karateruha), mert csupa víz. Egyébként a hajam is. Régen annyira utáltam, hogy a fiúk így izzadnak, most meg én is így csinálok. Két hét múlva hajvágás, alig várom!

Nagyon jól sikerült a szülinapom, rengeteg szeretetet kaptam, és persze nem írhatok le mindent, de szuper volt a nap. :)

Csak azt remélem, hogy a sok fájdalom nem a plusz egy év jele. :)

*légyszi mondja meg valaki, mondjuk egy biológus, hogy mi a csudától lesz piros az összes ujjköz, amikor fát ütsz! köszi!

IMG_1979[1].JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://annaatalakul.blog.hu/api/trackback/id/tr525629977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása