Péntek

2014.08.22. 23:43

 https://m.youtube.com/watch?v=poPQ8rdcoms

Ha valaki megkérdezi tőlem, melyek az identitásom fő elemei, 110%-ig biztos, hogy azt, hogy "keresztény", nem jut eszembe belevenni a listába. Egészen addig teljesen lényegtelen volt az, hogy milyen vallási-kulturális közegben élek, amíg abban éltem és az volt természetes. Most, amikor a mindennapokban teljesen természetes kérdés, hogy valaki vallásos-e vagy sem, sokkal többször kerül szóba, hogy hivatalosan keresztény vagyok, sőt, rom.kat. (romlott katolikus). Érdekes, hogy amikor kisebbségben vagy, akkor van csak ennek jelentősége, hiszen többségi keresztény társadalomban senkinek nem esik le látványosan az álla attól a kijelentéstől, hogy "no, I am a Roman Catholic".

Érdekes, mennyire mások a zsidó és a keresztény szokások, meg a mindennapok elemei. Volt, aki egy karácsonyi dallamról azt hitte, altatódal. Vagy például a kefires doboz felrázásakor hallható hang a zsidóknak nem mond semmit.

Az időjárás egyhangúan meleg. Minden nap 30 fok körüli hőmérséklettel, amit mondjuk jóval többnek érezni, és a nap folyton tűz. A mikulás és a húsvéti nyúl mellett minden bizonnyal az izraeli időjárás-jelentő is az évi legkevesebb munkanappal bíró dolgozók táborát szaporítja.

Nagyon vicces dolog mostanában telefonon gépelni. Az autocorrect nem mindig tudja eldönteni, hogy éppen magyarul vagy angolul írok. A policy szót például szerette volna pólóválogatottra javitani. Reggel még eldönti, hogy a beírt betűhalmazból "why" vagy "egy"  legyen. Friends helyett főrendőr lesz (van ilyen szó?), very helyet Bródy. És ha már gépelés: Összeállítottuk a világ legbonyolultabban megírt sms-ét is, ami mindössze két rövid mondatból állt. A küldő elmondta magyarul, hogy mi legyen a tartalom, ezt angolra fordítottuk valakinek, aki beszél oroszul, és leírta az, aki tud írni oroszul.Igazi csapatmunka volt.

A dojoban szünet van, felújítunk, festünk. Azért jönnek sokan gyakorolni is velem, aminek mindig nagyon örülök. A munkákkal lassabban haladok, mint terveztem, egyrészt az ismét kiújult és ismét megoldott vízproblémák miatt, másrészt mert pont most voltam dojon kívül is pl festeni.

A tűzszünetnek sajnos vége, megint jönnek rakéták, de jelentem, a mindennapok (ahol én vagyok) nem olyan szörnyűek, mint amit a hírekben láttok. Itt minden oké.

A bejegyzés trackback címe:

https://annaatalakul.blog.hu/api/trackback/id/tr226608869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása