nincs ma más

2014.10.23. 16:23

https://www.youtube.com/watch?v=YAQ3gG51Aa0

Kis hétvégi kultúrsokk rovatunk következik.

Bnei Brak, a legvallásosabb település a világon. Szombatra a legtöbb utcát lezárják, hogy véletlenül se tudj arra autózni. Amikor ilyenkor behajtasz egy (nem lezárt) utcába kocsival, reménykedsz, hogy nem dobálnak meg kővel. A lakóépület egy ipartelepen van, körbevéve gyárakkal, autószerelő műhelyekkel meg éppen épülő felhőkarcolókkal. A lépcsőfordulókban egyes kisebb raktárak arra szolgálnak, hogy vagy száz lökhárító legyen bennük. De a folyosó, ahonnan a lakások nyílnak, szép és frissen festett. Az egyik ajtó mögötti lakó bőre fehér, mint a hó, haja vörös, mint a vér. Szeplők, kampó, minden, ami kell. Gyönyörű kis új építésű lakás, teljesen elüt a környezetétől. Mutass magyar zenéket - szól a Tankcsapda, Hobo Blues Band, Ladánybene, Kispál, István, a király. Itt nem annyira meglepő az sem, hogy az egyik szomszédos telken valaki jól hallhatóan egyedül, egy szál kalapáccsal próbálja befejezni a félkész épületet éjfél és három között.

1.jpg

Mikor is fordult elő utoljára, hogy egy pasi főzött nekem? Olyan hét éve. Megtanulom, hogy mondják a fenyőmagot ivritül. És Igen Tisztelt Blaszfémia Bizottság! Véleményem szerint a "Jesus Christ!" felkiáltással semmi baj nincs akkor sem, ha (az amúgy kicsit sem vallásos) zsidó fiútól származik Bnei Brak városában, hajnali kettő körül.

További sokkos dolgok a telefonos applikáció ízű jégkrém:

3.jpg

Vagy hogy bemész Tel Avivban egy kávézóba, ami egy az egyben úgy néz ki, mint egy Kazinczy utcai romkocsma, rengeteg könyvvel, még magyar nyelvűekkel is, nem is akármilyenekkel.

2.jpg

A múlt héten megint ünnepi hétvége volt. Most az volt az ünnep tárgya, hogy egy év alatt a végére értek a Tórának, és kezdik az olvasást elölről. Tánc és éneklés az utcán, hurrá. Ezelőtti ünnep: a negyven éves pusztai vándorlásra emlékezve sátrakba (szukka) vonulni és ott enni-inni, lenni, egyesek aludni is. Tele volt minden szukkával, társasházak udvarán, gyrosos előtt a járdán.

4.jpg

Ezelőtti ünnep: engesztelés napja. Szombatok szombatja. Tilos dolgozni, tilos autót vezetni, még a reptér forgalma is leáll. A tévében nincs adás, csak az a kép, hogy bocsi, yom kipur miatt szünet van.

5.jpg

A vallásosak nem esznek és isznak 25 órán keresztül. Mindenki megbocsát és bocsánatot kér azért, amilyen rossz dolgokat követett el az elmúlt évben. Amúgy mindenki az utcán van, a tinik hajnalig ricsajoznak, olyan az egész, mint Budapesten az EU-csatlakozás volt.

De végre vége az ünnepeknek, normális rend szerint mennek az edzések. Bár Kancho most éppen Magyarországon van, tábort tart, én meg a frontot a dojoban. Megőrülök, hogy nem vagyok ott, ötpercenként nézem a facebookot, hogy posztolt-e már valaki valamit. A danvizsgákat is olyan jó lenne látni. Nagyon szorítok mindenkinek.

Ja és ma a gyerekleckét is én tartom. Ha nem lesz a továbbiakban több ilyen bejegyzés, akkor megettek a tízévesek.

Ősz van, az utcán potyog a narancs a fákról, de a kutyát se érdekli, ott rohad meg a földön mind. Nappal még mindig 27 fok van, de estére lehűl 18-ra is. Az embereken (napközben, nem este!!) sál(!!!) van, kötött sapka (!!!!), csizma (!!!!!) és egyéb megfázás elleni dolgok. Bolondok ezek a rómaiak.

Közben a múltkori nyakbecsípődésem (de öreg vagyok...) már a fél hátamon van, és olyan a bal karom, mintha vattából lenne, nehezen mozdítom, emelem a fejem fölé, vagy csak fejtek ki vele erőt. Szerencsére van egy megmentőm, aki fizikoterápiás-ultrahangos-masszírozós kezelést csinál rajtam, sőt kinetape-pel meg is ragaszt.Tudjátok, azok a színes szalagok, amikkel az összes focista meg van ragasztva manapság. Izrael úgyis ragasztószalag-nagyhatalom. Cellux, széles barna vagy átlátszó, szigszalag, minden megy. Leesett a kocsiról a visszapillantó? Tape-et rá! A kocsi teteje vált le? Arra is jó lesz! Mivel rögzítsük a ruhaszárítót a korlátra? Tape! Eltört az üveg? Arra is van! De a legjobb javaslat ez volt:

-Jó lenne megnöveszteni a hajam, de edzésre csak a rövid jó.

-Hát használj csatot meg hajpántot meg ilyeneket.

-Á, az kiesik, lepotyog, kiszedik, és nem tudok edzés közben ilyesmivel foglalkozni!

- (Na, mi volt a megoldási javaslat?) :)

A bejegyzés trackback címe:

https://annaatalakul.blog.hu/api/trackback/id/tr76805517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása