feeling lucky

2014.09.02. 22:43

https://www.youtube.com/watch?v=v0Gu_Yh_keE

Elkezdődött az új tanév, visszaálltunk a megszokott, régi menetrendre. Megint jönnek a gyerekek, már hiányoztak. A legkisebbek csoportja jött ma, elképesztően cukik, sokukkal hamar sikerül kapcsolatot teremtenem, párral viszont nem, de figyelek, hogyan csinálják ezt a nagyok. :)

A kezdés előtti napokban azért volt némi pihenés: Z.Zs. (36) elvitt magával Eilatra (Vörös-tenger, you know), és útközben megálltunk a Holt-tengernél is. Igazi kis nyaralás volt! :) Annyira rendes volt tőle, hogy megnyaraltatott! :)

A Holt-tengernél van a világ legmélyebben fekvő szárazföldi pontja. És nagyon-nagyon meleg van. Maga a víz olyan forró, hogy ha ugyanilyen lenne egy kád fürdővíz, akkor várnék vele egy kicsit, amíg hűl, mert túl meleg lett. De nem vártunk pár hónapot, hogy hűljön, olyan jót lebegtünk, hogy csak na. :)

Eilat pedig még mindig fantasztikus. Én az odavezető utat is nagyon szeretem, keresztül a sivatagon. A színek, a sziklák, gyönyörű! Amikor pedig bemész a vízbe, és ledugod a búvárszemüveges fejed a víz alá, az olyan, mintha egy természetfilmet látnál, csak nem a képernyőn, hanem élőben. A kezedtől-lábadtól pár centire úsznak el a valószínűtlenül színes halacskák, meg az apróhal-rajok, a tengerfenéken van pár nagyobb darab is, mindenféle formájú korallok laknak a sziklákon, pár méterre alattad mennek el az igazi búvárok, kifelé menet pedig látod, ahogy Némó vigyáz a fészkére az egyik kő alatt, szintén úgy egy méterre tőled. Az egész hihetetlen, a tengernek olyan színei vannak, hogy olyan nincs is, tényleg kihagyhatatlan.

Tömeg nem volt... szinte csak izraeliek voltak, külföldiek nemigen. Háború meg iskolakezdés... Érdekes tanulmányokat lehetne írni arról, hogy hogyan változtatja meg a rakétázás a strandolási szokásokat. (Biztos vannak ilyenek.) :)

IMG_0337.JPG

IMG_0319.JPG

És meleg van. :) 40 fok. Nem volt teljesen igaz az elmélet, hogy Eilaton nem izzadsz, de nagyrészt bejött, nappal tényleg szinte azonnal elpárolog a bőrről a nedvesség. Ha szabad intim részletekbe bocsátkozni, naponta 3-4 liter folyadék elfogyasztása mellett is kb egyszer kellett pisilni menni. Egy kempingben aludtunk (életemben először aludtam szabályos kempingben), és izgalmas volt a fürdésnek az a része, hogy minden kozmetikum forró volt, a sampon teljesen víz állagú lett, és igazi élmény forró fogkrémmel fogat mosni.

A világ egyik legszürreálisabb jelensége pedig a kocsiban hagyott energiaital volt... nem elég, hogy tutti-frutti ízű, mivel cukormentes, édesítőszer-ízű is, kissé még szénsavas, viszont egy éppen hogy kihűlőfélben levő tea hőmérsékletével rendelkezik, mindez egy jó meleg fémdobozban. Ne próbáljátok ki otthon, borzalmas.

 IMG_0336.JPG

Akkor már sokkal inkább a sós csoki.

 IMG_0371.JPG

Remekül tudok új emberekkel ismerkedni mostanában. Összefutottam például Zohannal. Vagyis egy sráccal, aki a seregben egy harci alakulatnál kezdett, de kérte, hogy hadd lehessen inkább fodrász. Na nem olyan, hogy minden, amit vág, 3 mm-esre sikerül ("milyen jó fodrász lehetne belőled az izraeli hadseregben!"), hanem tényleg igazi. ;) Többet tudok már arról is, hogy hogyan csetelnek az izraeli fiatalok. Az "ok" rövidítése "k"-re már megy nekem is, de a kedvencem a "haha" (vagy "hehe", "hihi", kinek mi), mert a héberben általában nem jelölik a magánhangzókat, így csak חחחחח lesz belőle, illetve latin betűkkel hhhh.

Nemsokára jönnek látogatók, meg egy csomó ünnep, közeledik az újév is! :) Boldog szeptembert mindenkinek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://annaatalakul.blog.hu/api/trackback/id/tr696651143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása