bark

2014.11.07. 15:04

http://m.youtube.com/watch?v=GugsCdLHm-Q

A nyelvi kaoszt sikerult tovabb fokozni azzal, hogy amikor a boltban megkerdeztek, hogy

-Zeu? (ennyi?)

Akkor a valaszom egy hangos, hatarozott

-Hai!

Volt, vagyis edzesnyelven, japanul sikerult elmondani, hogy koszonom, mast nem kerek. A srac biztos meglepodott, mert ezt mondta erre:

-Danke schon.

Egyre inkabb itt az osz, az emberek csizmat es kabatot hordanak. En tovabbra is elvagyok flipflopban es ma peldaul ujjatlanban, hiszen 25 fok van.

Az orzo-vedo klanom, az itteni csaladom otthon van Magyarorszagon. Meg is latogattak a szuleimet, igen szurrealis volt oket egyutt latni skypeon. Amig nincsenek itt, en vagyok a lakasban, etetem az allatokat (igen, malac is van, bar csak tengeri), setaltatom a kutyakat. Remek instrukciokat is kaptam egy fuzetbe leirva, pl: Ha Azsia hany akkor Anna tudja. Mielott elvallaltam ezt a feladatot, nem arultam el nekik, hogy mostanaig meg csak egy kaktuszrol sikerult egyedul hosszabb tavon is gondoskodnom, az is belehalt. De egesz jol megy, es nagyon elvezem, csak az alvas hianya miatt lassan en is a kaktusz sorsara jutok.

O itt Manka, mindenki kedvence. Almos.

20141101_235415.jpg

Tenyleg sokkal jobb ugy dechinek lenni, hogy a dojoban laksz. Nem kell bejarni, mosni, fozni meg ilyeneket. Azert nem panaszkodom, hogy van igazi furdoszoba meg konyha. Hogy a vecet csutortok delutan menetrendszeruen nem arasztja el nehany kisebb gyerek, mert nem talalnak bele a kozepebe, es a takarito neni legkozelebb csak vasarnap delutan jon... Vagyis megteszik, de mivel most ket hetvegen at igazi furdoszobas lakasban vagyok, kevesbe erdekel.

Hatalmas konnyebbseg a dojo es a lakas kozotti kozlekedesben, hogy biciklivel jarok. Szuper kis mountain bike, 10 perc vele az ut.

20141107_151312.jpg

Hamar alkalmazkodtam az itteni szabadelvu kozlekedeshez. Peldaul legyszi szoljon mar valaki elo ember, ha valaha is latott mar izraeli biciklist kerekparos karjelzest hasznalni! Vagy itt van peldaul az, hogy ugye a kontinentalis vilagban mukodik a "jobbra tarts", a briteknel a "balra tarts", Izraelben pedig a "tokmindegy, csak mindannyian ferjunk el valahogy" elve. Illetve gondolom Azsia tobbi reszen is igy van. A sotetben valo lathatosagrol pedig annyit, hogy az etiop sracok, ha eletben akarnak maradni, legalabb feher polot vesznek fel ejszakara, hogy valami latszodjon beloluk. Amugy siman megengedett autouton meg autopalyan biciklizni. A varosi kerekparut tipikus peldaja pedig:

20141004_222444.jpg

 De vegulis ez is csak olyan helyi modon van megoldva, mint a haztartasihulladek-kezeles:

20141102_112027.jpg

 Bocs, a kepeket nem volt erom elforgatni.

Elkezdtem tanulni a seisant! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://annaatalakul.blog.hu/api/trackback/id/tr776866283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása