Many ways to have a good time

2014.06.04. 17:09

https://www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k

Amikor az itt megismert magyar barátaim végre elmondták, hogy a rólam alkotott első benyomás alapján az volt a meggyőződésük, hogy én a nemek harcában a másik csapatban játszom, úgy meglepődtem, hogy majdnem leestem a létráról. Még egy darabig győzködtek, hogy nekik ez nem számít, és ne aggódjak, nem kezelnek másképp, mint másokat, szóval úgy tűnik, nem győztem meg őket arról, hogy az elképzelésük hibás. Amúgy régóta szerettem volna megtanulni létrázni, most már egész jól megy, és ez valószínűleg szintén nem erősíti a heteróság látszatát.

fotótrz.JPG

Nagyon-nagyon fárasztó ez a hét, viszont tele van eseményekkel. Itt volt például egy magyarországi edzőtárs barátnőm, nyaralni jött, de eljött egy edzésre, nagyon boldog voltam! Nem is tudtam, hogy ennyire hiányzott magyarul csajos csacsogni a dojoban.Viszont Z.Zs.(35) barátnőmet három hétig nem fogom látni, mert elutazik! Hiányozni fog. Viszont most nem vagyok egyedül a dojoban, mert itt van egy feketeöves srác Dél-Afrikából 10 napig. Francia neve van, a bőre egészen fehér, és olyan szépen beszél brit angolul, hogy sokszor egy szavát sem értem. Beszél egy olyan afrikai nyelven is, aminek a nevét sem tudom kimondani. És mindig megpróbál utasként az autó bal első ülésére ülni, aztán rájön, hogy ebben az országban ott hordják a kormányt. És remekül üt könyökkel arcra, tapasztalatból mondom.

Ezen a héten azért boldogok a sajtkészítők (és ez vonatkozik bármely tejipari termék készítőjére), mert kivételesen megint ünnep van, egy olyan ünnep, amikor (ki tudja, miért) tejtermékeket kell enni. Szóval tegnap Kanchoéknál ettünk háromféle leveles tésztával és sajttal készült dolgot, valamint készítettünk néhány magyar kaját, pl barackos gombócot, madártejet és aranygaluskát. Végy rengeteg cukrot, lisztet és vajat, meg egy csomó tojást, keverd őket össze különböző arányokban, és a végén lesz belőle valami finom. Mérleg nem volt, egy kb 80 éves magyar mérőpohárral dolgoztunk. A dél-afrikai srác egy darabig csodálkozva forgatta, majd azt mondta, hogy egyszer az egyetemen említették, hogy van olyan, hogy dekagramm, de életében nem látott senkit, aki abban számolna bármit is. Mindenesetre nagyon ügyesen készített gombócot és gyúrt tésztát. Lehet, hogy nem pont erre számított, amikor ezt az utazást tervezte.

Az ünnep miatt zárva a dojo, ezért volt egy reggeli edzés a tengerparton, előtte pedig hajnali futás. Gyönyörű a part, simán érdemes 3,5 óra alvás után, 5:25-kor elindulni.

Ma 42 fok volt, megint jött egy kis szél a sivatagból. Ha kinyitod az ablakot, az olyan, mintha egy forró sütőbe néznél éppen bele. Forró szél. Nem gond, ha a piacon vett gyümölcs kicsit éretlen, kirakod a konyhapultra, és néhány óra alatt pont jó lesz. Kovászos uborkát is gyorsan lehetne csinálni, ha lehetne kapni kovászolni való uborkát. Welcome, summer! :)

P.S: kultúrsokk nr. százhuszonnyolc

fotó.JPGfotgó.JPGfotee.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://annaatalakul.blog.hu/api/trackback/id/tr1006277135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása