Zazi az ágyban

2014.08.14. 23:33

https://m.youtube.com/watch?v=VBQ1ARW9Uis
Új kedvenc szavam van. Tűzszünet. Ceasefire. Afszakat es. Oroszul nem tudom. Olyan jó ez a nyugalom. Pont ilyen régóta nem kaptunk rakétát:
http://israelhasbeenrocketfreefor.com
Mert amikor már a hullócsillagról is azt hiszed, hogy rakétát látsz, na az tényleg beteges. Augusztusban meg különösen jó ez...
Voltunk kibuc táborban. A tábor nagyon jó volt, én kevésbé, de ezt most hagyjuk. Nagyon jó edzések, hihetetlen jó emberek, imádnivaló tinédzserek, sok hazavinnivaló tanítás, igazi jó karate. 
És jó kaja - dechi-öröm. :) Végre rengeteg húst ettem, amit általában nem teszek, mert az drága. És mindenhez sok humuszt és olivabogyót. Rántott hús humusszal. Kihagyhatatlan. A rántott hús héberül egyébként schnitzel. A @ neve pedig strudel. A szoba héder, v.ö. héderelni. ;)
A kibuc jó találmány. Egy falu, távol mindentől (relatíve persze, mert ebben az országban nincsenek távolságok), körbevéve kerítéssel, a sivatag közepén vagy a hegyek lábánál, biztonságos, zöld, csendes, a közösség tényleg közösség és egy csomó mindenről gondoskodik. Kevés olyan kibuc van már, ahol tényleg kommunisztikus viszonyok között élnek, nincs magántulajdon és mindenki mindenféle feladatot ellát, amire a kibucnyikoknak szüksége van. A legtöbb már tényleg csak egy nagyon szép, nagyon jól szervezett életű falu, ahová nagyon nehéz bekerülni. Illetve a gázai övezet melletti kibucok most viszonylag olcsók.
Két hete nem eszem cukrot, vállveregetés. Nagyon jól bírom. Szerencsére itt is kapni cukormentes csokit, sőt halvát is! Azért az utolsó cukorevős napon bevásároltam baklavából meg csokiból. Megettünk egy tábla robbanócukros csokit. Három elvileg felnőtt ember nyitott szájjal robbanócukrozik - priceless. Másnap az is kiderül, hogy az egy kockányi csoki, amit véletlenül a szabad levegőn, fém felületen felejtesz, nem megolvad, hanem odasül. Így:
image_2.jpg
Hihetetlen fajta édességeket kapni, csokiból van rágógumi ízű is, van olyan jégkrém, amibe kis gumicukrokat rejtenek, van csokikrémmel töltött mogyorós (eredetileg sós) pufi. Ez utóbbi az egyik nemzeti eledel, és a "bamba" névre hallgat. Megkeresni a szükséges számot a boltban a helyi Bocin pedig igazi csapatmunka is lehet.
image_1.jpg
Szóval elég meleg van, de én ezt nagyon szeretem. Bár a kibucban megtanultam értékelni a klímát is, anélkül nehéz lett volna aludni, meg edzeni is. A dojo még mindig hűvös, 25 fok van a szobámban, aludni pont jó. De ma barátoknál alszom, akiknek a gyönyörű, hatalmas maine coon cicája Zazi, a mai szobatársam. 
image.jpg
Holnaptól zárva a dojo tobb mint egy hétig, a program felújítás, rendrakás lesz. Meg edzés, remélem minél többször társaságban is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://annaatalakul.blog.hu/api/trackback/id/tr736541647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása